Idræt i dagtimerne
22
22
23
23
22
21
22
22
Idræt for alle Idræt for psykisk sårbare Idræt i storkommune

Igen nye retningslinjer fra Kulturministeriet (13/11)

Vi har i dag kl 15.00 fået nedenstående melding fra DGI. Det betyder mange ændringer/aflysninger i den kommende uge/tid.
Hvordan det hele lander, har vi ikke overblik over endnu. Men har du booket dig på et hold, som bliver aflyst, så får du besked på mail.

Myndighederne slår fast: Kun én gruppe pr. træner

Kulturministeriet har udsendt reviderede retningslinjer for bl.a. idrætsforeninger. Her fremgår det, at en træner ikke må træne mere end én gruppe samtidig.

Kulturministeriet har præciseret, at en træner ikke må træne mere end én gruppe samtidig.

Det er en ændring, der kan få betydning for mange idrætsforeninger, der i forvejen har svære kår med det forsamlingsforbud på max 10 personer inkl. træner, som voksne på 22 år og derover er omfattet af.

Ændringen gælder med øjeblikkelig virkning, og betyder, at en træner kun må have ansvaret for aktiviteterne i én gruppe ad gangen.

En træner må altså ikke facilitere, kommunikere eller på anden måde være i kontakt med flere grupper, der er til stede samtidig. Det er DIF og DGI’s vurdering, at ændringen primært vil have betydning for aktiviteter, hvor grupperne laver samme øvelser samtidig med samme træner, f.eks. ved gymnastik og fitness.

Sektionsopdelt træning kan fortsat ske, hvis der er tale om separate grupper (og trænere). Det betyder, at der fortsat kan gennemføres træning i flere grupper på max 10 personer inkl. træner, hvis der er tale om grupper med egen træner og træningsforløb.

For idrætsaktiviteter for børn og unge på 21 år og derunder gælder forsamlingsforbuddet på 50 fortsat, og idrætsaktiviteterne kan derfor fortsætte som hidtil.

Bemærk at der gælder særlige regler og restriktioner, også for idrætsforeninger, i 7 kommuner i Nordjylland.


Se DIF, DGI og Firmaidrættens justerede retningslinjer

Find flere svar på idrætsrelaterede corona-spørgsmål på www.dgi.dk/corona

Med venlig hilsen
 

DGI │ Vingsted Skovvej 1│ 7182 Bredsten
Telefon +45 79 40 40 40
info@dgi.dkwww.dgi.dk